20170919_083711Groep 8

Hallo allemaal,

Welkom op de pagina van groep 8.
Dit jaar is echt een afscheidsjaar en we hebben nu al zin in kamp en de musical, maar eerst moet er nog gewerkt worden. We zijn al heerlijk bezig met de nieuw rekenmethode, de weektaak, het huiswerk, het knutselen, zingen en nog veel meer.

Wij hebben heel veel zin in dit jaar en gaan er met zijn allen voor!

Groetjes groep 8 en de juffen

sdr

september

Op Prinsjesdag mocht iedereen iets geks met zijn/haar haar doen en/of een hoed op. We hebben erg leuke kapsels en petjes gezien.

De Iep advieswijzer hebben we allemaal op de skoolmates gemaakt. Deze bestond uit 2x taal, 2x rekenen, woordenschat, sociaal/emotioneel en leeraanpak. Het was af en toe erg lastig maar toch heeft iedereen heel serieus doorgezet. Iedereen is blij dat ze er voorlopig vanaf zijn ;).

De week van 25-30 september was de week van de Pauzehap van “Ik eet het beter”, we hebben gesnoept van noten-mueslibrood, druiven gemixt met blauwe bes en komkommer gedipt in pindakaas. Op vrijdag mocht iedereen zelf een heerlijke gezonde pauzehap maken en meenemen.

Tijdens een rekenles hebben we rekenen met inhoudsmaten herhaald. Zo past 1 liter water in een kubus van 1 dm3 en passen meer dan 11 groep 8 leerlingen in 1m3.

oktober

Op maandag 2 oktober hebben de leerlingen van groep 7 en 8 deelgenomen aan de sportdag in Heemstede. Daar kwamen leerlingen van verschillende scholen uit de regio bij elkaar om te sporten. Alle velden rondom en het sportcomplex Groenendaal waren in gebruik. Wij waren blij gestemd dat we zoveel vrolijke gezichten hebben gezien van de kinderen. Het weer zat ook aardig mee, in de ochtend scheen het zonnetje lekker. Na afloop van de dag waren de kinderen moe en de volgende dag hebben we zelfs geluiden van ‘Ik heb spierpijn’ gehoord. Dat is een teken dat de kinderen hard gesport hebben. Even verder op deze pagina zijn een paar foto’s te zien.

Kinderpostzegels: De kinderen van groep 7 en 8 hebben dit jaar een recordopbrengst voor dit goed doel opgehaald. Ze hebben maar liefst voor 7518,00 euro postzegels verkocht en hebben op deze manier heel veel kinderen kunnen helpen. Wij zijn supertrots op deze kanjers!

cof

november

Bezoek aan Coornhert                                                                                                    Woensdag 11 november 2017

De leerlingen van de Bosch en Hovenschool groep 8 brachten een bezoek aan het Coornhert Lyceum. Toen we daaraan kwamen gaven de mentor en de leerlingen coördinator ons een uitleg over de school en over de schoolniveaus. Daarna gingen we eerst even bij de kluisjes kijken en door de Binas gang lopen. De Binas gang betekent: Biologie, natuurkunde en scheikunde. Daarna werd de klas in tweeën gedeeld, de ene helft ging Nederlands doen en de andere helft ging naar media wijsheid. Bij media wijsheid kreeg je uitleg over dat als je een app downloadt dat je dan heel snel heel veel gegevens weg geeft. Na de uitleg gingen we games spelen die de leerlingen van het Coornhert hadden gemaakt. Na een tijdje games spelen mochten we proberen zelf een game te maken. De les duurde 50 minuten. Na de les media wijsheid ging de ene helft naar Nederlands en de andere helft naar media wijsheid. Bij Nederlands gingen we gedichten schrijven over: een Andrelon shampoo, over oorwarmers en over fruit. Deze les duurde ook 50 minuten. Na dat de hele klas media wijsheid en Nederlands hebt gedaan gingen we even met z’n allen wat eten en drinken. Na het drinken, gingen we drama doen. Bij drama ging de docent iets in iemands oor fluisteren en dan moest de ander er iets bij dat onderwerp verzinnen. Dat deden we een paar keer. Daarna verzon de docent een verhaal en dan moesten een paar andere kinderen daar een pose bij verzinnen, dat moest binnen 10 seconden. Drama duurde een half uur. Na dat half uur liepen we weer met z’n allen terug naar school. Het bezoek duurde de hele ochtend.
Jens en Mink

Leven met een visuele beperking  Vrijdag 3 november is Paul Noordegraaf een gastles komen geven over het leven met een visuele beperking. Hij is zelf slechtziend en ziet nog maar voor 0,5%. We hebben een super leerzame middag gehad. Zo hebben we gesproken over hoe je kunt sporten, lezen, reizen, spelletjes spelen en de computer/mobiel kunt gebruiken als je blind of slechtziend bent. Met de blinddoek om zijn we in de klas aan de klas aan de slag gegaan met spelletjes en buiten hebben we een balspel gedaan met een bal met een belletje erin. We willen Paul hartelijk danken voor alles wat hij ons geleerd heeft!

Sportdag Heemstede

img_1406 img_1405 img_1404 img_1398 img_1395 img_1391 img_1387 img_1382 img_1376

Mediamasters  In groep 7 en 8 wordt in de week van 17 t/m 24 november meegedaan aan de Media Masters. Per klas wordt er een online game gespeeld waarbij de leerlingen onder andere leren over kunstmatige intelligentie, games, virtual reality, programmeren, vloggen, cyberpesten, privacy, veilig internetten, drones, techniek & toekomst. Iedere dag is er een les waarbij de leerlingen ‘jokers’ kunnen winnen door vragen goed te beantwoorden. Op vrijdag 24 november is de finale-opdracht. Meer informatie over de mediamasters is te vinden op https://www.mediamasters.nl/