Groep 3

Er wordt al reuze hard gewerkt in de groepen 3. Iedere dag zijn we bezig met lezen, rekenen en schrijven. Aan het begin van het schooljaar is er nog veel ruimte om te spelen. Als de kinderen meer gewend zijn, gaan we dit langzaam afbouwen. Ook besteden we al aandacht aan het zelfstandig werken d.m.v. een takenkaart. Per week wordt er dan zelfstandig aan een aantal opdrachten gewerkt.

Het leren lezen is in groep 3 heel belangrijk. Een echt hoogtepunt is het samen lezen met groep 8 en de bezoekjes aan de schoolbibliotheek.

Naast het harde werken doen we ook nog volop andere dingen. Zo brengen we dit jaar een bezoek aan de bibliotheek, mogen we naar een voorstelling en plannen we nog leuke uitstapjes. Bijvoorbeeld naar de kaasboerderij, natuurcentra, de duinen en nog veel meer.

Meester Theo